Roten till det goda | Unilever Food Solutions

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

Ibland måste man gräva för att hitta guld. Och med guld menar vi persiljerot och svartrot såklart – två råvaror som borde få betydligt mer uppmärksamhet om du frågar oss.

Svartrot

Svartroten är vanlig i flera nordeuropeiska länder och har ett ljust och milt inre under ett tjockt, mörkt skal. Trots att den kanske inte ser så mycket ut för världen innehåller svartrot innehåller mycket fibrer, vitamin E och järn och är något utav en höjdare och en grym vikarie för till exempel potatis. 

Persiljerot

Persiljeroten är motståndskraftig mot torka och odlas året om i bland annat asiatiska länder. Med det sagt trivs den även uppe hos oss och kan växa sig ordentligt lång. Persiljeroten påminner till utseendet om palsternackan men ligger smakmässigt någonstans mellan rotselleri, morot och persilja. Använd rå i sallader eller lyxa till det och fritera den. Persiljerotschips är minst sagt bra grejer.  PS. Sa vi att persiljeroten är rik på C-vitamin?

Källa: Future 50 Foods report