Wakame (brunalg) – havets gröna guld | Unilever Food Solutions

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

Det tog ett tag men nu har även vi här i Norden fått upp ögonen ordentligt för tången. Och konstigt vore annars med tanke på att den här spännande och mångsidiga råvaran både smakar gott, innehåller flera viktiga näringsämnen och stödjer havets biologiska balans.

 

När alger klumpas ihop till en grupp brukar man tala om dem som tång. Inom denna grupp hittar man bland annat rödalger grönalger och brunalger. I Japan och Korea har wakame(brunalg) använts i århundranden. Förutom att innehålla flera viktiga näringsämnen, till exempel fettsyran omega 3 som annars mycket sällan förekommer i växtbaserade livsmedel, har wakame även fördelen att det växer snabbt utan bekämpnings- och gödningsmedel samt kan skördas året om. Wakame säljs oftast i torkad form men får en närmast silkeslen textur när den återfuktas. Använd i soppor, grytor, wokar, sallader och en massa annat gott.