Menu

Andreas Hedlund har gedigen kockerfarenhet från olika typer av restaurang och krog: Villa Källhagen, Oaxen och Stadshusrestauranger Stockholm. Nu är han med och driver Villa Wera som serverar högklassig mat med stort hjärta. Hit kommer gästerna för att äta frukost, lunch, ta en fika eller köpa med sig något gott från delin. Vi bad Andreas berätta lite mer om Villa Wera.

Ni har smarta arbetssätt med självbetjäning, deli och webbutik. Hur har ni ändrat er verksamhet iom coronapandemin?

– Vi försöker göra det vi tycker är roligt och det vi klarar av, webbutiken är vårt nyaste tillägg efter coronan. Vi har massa härliga gäster, framförallt stammisar som vi försökte hitta andra sätt att komma i kontakt med när de inte kan komma hit. Vi började bland annat köra ut mat.

 

Har du några tips till andra restauranger kring coronan?

– De 3 viktigaste sakerna vi gjort, och alltid gjort, var att superfokusera på kvalitetssäkrad matlagning och säkerhet. Att aldrig kompromissa på vår kvalitet var absolut i främsta rummet och vi är lyhörda för vad gästerna vill ha. Vi vill komma med bra lösningar för gästerna som underlättar för dem i livet. Vi har också implementerat swish och webbshop och annan passande teknik som underlättar. Naturligtvis är det olika förutsättningar för alla verksamheter såklart. Vi som driver Villa Wera är här jämt så då är man närmare sin kundkrets när man sätter upp fingret och gissar hur det blåser.

Ni har börjat använda The Vegetarian Butcher i era rätter, vad tänker ni om produkten?

– Vi har kört här sedan 2015 år och testat många vegoprodukter men aldrig använt något. Vi har inte riktigt känt att det funkar för att vi inte velat äta det själv. I och med att vi känner kockarna på Unilever så blev vi nyfikna och ville testa The Vegetarian Butcher. Här var produkten inte endast gjord som ett köttsubstitut utan hade kvalitet och egenskaper i sig själv som vi tyckte om. Vi ville helt enkelt äta det själva och har serverat det både till gäster och personal. Det unika med The Vegetarian Butcher är att det är en egen produkt som står för sig själv. Den har sitt eget värde. Varje generation av vegoprodukter har sin nya utveckling: bra konsistens, ingen bismak osv. Det här är topputvecklat.

 

Har det blivit vanligare med gäster som flexar och äter kött ena dagen, vegetariskt nästa?

– Definitivt. Det har ökat både ur hälsoaspekt och miljöaspekt. Många stressar hemma med barn, jobb, och kanske har svårt att implementera allt man vill göra på en gång. Som att exempelvis äta mer vego. Men hos oss på Villa Wera kan man äta lite mer som man vill, när man vill.

Vad tror du om 2021, har ni några ytterligare planer?

– Det är jättesvårt att säga men vi är obotliga optimister, vi både vill och tror såklart att kurvan ska gå åt rätt håll igen! Våra gäster är glada när de får komma hit, de är less på att sitta hemma. Det är positivt att människan tycker om att äta ihop och umgås. Vilket såklart är vår räddning inom restaurangbranschen. Restauranger är ett positivt avbrott i människors vardag.

Läs mer om Villa Wera på villawera.se, och kontakta oss om även du vill prova The Vegetarian Butchers vegoprodukter.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny