Menu

Sedan 1800-talet har man firat Halloween i USA, men i Norden tog inte högtidens popularitet fart förrän på 1990-talet, trots några tidigare halvhjärtade försök. Det var Buttericks och Hard Rock Café som tillsammans firade Halloween en vecka i sträck. Efter det sköt försäljningen av halloweensaker i höjden. Idag är Halloween den tiden under året när det inte bara är tillåtet utan också uppskattat att skrämmas. Så varför inte passa på att förklä din restaurang i ett kusligt manér? Nedan har vi listat våra bästa tips.    

Servera obehaglig mat med en vacker twist
 
Förvandla ditt kök till ett galet laboratorium där du skapar dekorationer till dina rätter, till exempel med blodstänk och mystiskt slajm. Låt dina huvudrätter stå i centrum och välj sedan intressanta skålar och fat till dina tillbehör för att förhöja upplevelsen. Här kommer förslag på hur du kan arbeta fram ditt halloweenkoncept:    
 
  • Skapa en ram för vad du vill göra. Börja med att rita och skissa för att visualisera uppläggningen du vill göra. Klassiska inslag som kyrkogårdar, gotiska slott eller häxkittlar är bra inspiration. 
  • Håll dig till ett tema. Gör dina uppläggningar så läskiga som möjligt genom att fokusera på ett tydligt tema. Halloween är årets läskigaste kväll, låt det märkas även på tallriken. 
  • En färgstark mardröm. Undvik enfärgade anrättningar. Halloween är en magisk kväll som ska vara fantasifull och rolig. Låt dina rätter gå i blodrött och slajmgrönt med hjälp av mintgelé, senap, salsa och en infernalisk wasabidip! 
  • Ta plats i rampljuset. Se till att huvudrätten står ut om då du vill att dina gäster ska häpna över din mörka kreativitet! Precis som när man blandar trolldrycker handlar matuppläggning om att kombinera rätt saker. Skapa ett sammanhang för dina huvudråvaror med hjälp av garnering, såser och porslin. 
  • Skulptera dina ingredienser. Kreativt skurna eller formade ingredienser kan höja den visuella upplevelsen av din mat, samtidigt som det bidrar med höjd och struktur.    
     
Kuslig matuppläggning

 

 

Laga kusligt goda rätter!

Skrämmande spagetti

Skrämmande spagetti

Svart halloweenspagetti ser läskig ut men smakar faktiskt riktigt gott. Byt bara ut din vanliga pasta mot svartfärgad spagetti (vanligtvis färgad med bläckfiskbläck) för att ge din rätt en kuslig twist. 

 

Förgiftade äpplen

Förgiftade äpplen

Självklart ska du inte förgifta dina gäster, men att skrämmas är tillåtet! Blanda ihop socker, vatten, majssirap och karamellfärg i en kastrull och rör på medelhögvärme tills sockret lösts. Doppa försiktigt äpplena i den heta sockerlagen.  Lika läskigt som vackert. 

 Blodiga kakor

Blodiga kakor

Karamellfärg är allt du behöver för att göra dessa läskigt goda kakorna.  Baka din favoritkaka som du sedan täcker med helt vanlig vit glasyr. Låt torka över natten. Färga den överblivna glasyren mörkröd och stänk över kakorna med hjälp av en gaffel eller ren pensel. Supergott och superläskigt!

Slajmiga isbitar

Slajmiga isbitar

Varför inte kyla dina drycker med slajmiga isbitar? Mosa några vindruvor och pressa i lite limesaft. Frys in och lägg i valfri dryck. 

Produkter
Recept
Favoriter
Meny