Menu

Snart är det säsong för en mängd illgrönaoch klorofyllstinna vårprimörer i skog, mark och park.Här är några saker att hålla utkik efter om du frågar vår kock Fredrik Juhlin.

En vild beställning! 

Har du varken tid eller lust att gå ut i skogen?  Det går givetvis lika bra att köpa dina vilda råvaror.  Prata med din leverantör!

Stensäker? 

Kom ihåg att det finns gott om lömska dubbelgångare ute i naturen. Läs på innan du plockar, ta hänsyn till reglerna där du befinner dig, och var alltid försiktig med vad och hur du plockar. Plocka också med måtta.

Harsyra

Med sitt vackra klöverliknande utseende och sin syrliga smak är harsyran en härligt dekorativ smakförhöjare och krydda i alltifrån sallader och såser till desserter. Syran i harsyran kommer dock från oxalsyran som är ett gift, så ta det lite lugnt när du använder denna lilla härlighet och bjud inte den som har njurproblem på harsyra.

Harsyran i korthet: 

  • Trivs i skuggiga skogsområden
  • Poppar upp i april och kan vanligtvis skördas till och med oktober.  
  • Har tre hjärtformade och skira klöverliknande blad och vita blommor. 

Obs! Förväxla inte harsyrans blommor med den giftiga vitsippans. En harsyreblomma har rosa ådring och vita fröstänglar.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny