Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

Vi bad vår kock Frank Jakobsen komponera några rätter som skulle lysa upp i vintermörkret och göra oss sugna på allt det goda julen har att erbjuda. Resultatet? Sex klimatsmarta, och jolly good rätter som flirtar hejdlöst med julen. Recepten hittar du här: 

 

Svamptartar på rökig mayo och selleri

Serveras som munsbit till jullunchen eller som en aptitretare i juletid

Gör så här

  1. Skala rotselleri och skär i 1 cm tjocka skivor. Gör små rundlar med hjälp av en rund utstickare (ca 4 cm i diameter). Stek sellerirundlarna försiktigt i stekpanna i Milda flytande margarintills de är lite mjuka men ändå har tuggmotstånd kvar. Krydda med lite salt. 
  2. Hacka champinjoner fint och blanda tillsammans med lite Knorr Professional Intense Flavours Wild Mushroom Earth. 
  3. Rör ihop lite HELLMANN’S Majonnäs tillsammans med lite Knorr Professional Intense Flavours Deep Smoke. 
  4. Arrangera din rätt med selleri i botten, lite rökig majonnäs och toppa med svamptartar och lite frisk ängssyra.

 

 

Lättfryst körsbärsgrädde med vanilj- och kardemummakräm 

Världens enklaste dessert på vegetabilisk grädde och en klassisk smak av jul. 

Gör så här

  1. Vispa Rama Professional 31 % med lite florsocker och blanda med inlagda Amarenakörsbär. Lägg i formar och stoppa i frysen. 
  2. Vispa ytterligare lite Rama Professional  31 % med vanilj och stött kardemumma. 
  3. När körsbärsgrädden är semifrusen är det dags att servera den tillsammans med lite vanilj- och kardemummakräm. Toppa med körsbär och körsbärssirap.

 

 

Sötsur grönkål

Ett alternativt sätt att servera grönkål som passar perfekt till äggrätter, fläskkött och som en självständig vegetarisk rätt. 

Gör så här

  1. Skiva rödlök i fina strimlor och marinera dem i lite äppelcidervinäger och honung. Låt stå och dra i ca 1 timme. 
  2. Blanchera din färska grönkål grundligt i rikligt med saltat vatten. Kyl av den och hacka i tunna strimlor. 
  3. Smält lite brun farin i en varm panna och tillsätt lite Milda flytande margarin.Låt det hela karamellisera. Lägg  den hackade grönkålen i karamellen och låt den gå färdig. 
  4. Tillsätt löken och lite av spadet i den glacerade grönkålen och smaka av med lite grovkorning senap. Servera gärna till nystekta korvar eller sylta.

 

Krämig svamptoast med hallonglaserad bränd schalottenlök 

En rätt som kan förgylla hela december månad och gör sig precis lika bra som fyllig förrätt som en trevlig huvudrätt. Kan enkelt göras på rester. 

Gör så här

  1. Stek massor av färsk svamp (t.ex. kantareller, Karljohan, ostronhatt, kejsarhatt, taggsvamp, shiitake, portabello eller champinjoner) i Milda flytande margarin i en stekpanna. 
  2. Tillsätt Rama Professional Visp, 31 % och lite Knorr Professional Intense Flavours Wild Mushroom Earth och koka såsen till en kräm. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Smörstek lite läckert bröd till det är krispigt. Anrätta svampkrämen på toasten och garnera gärna med lite friterad rosmarin. 
  4. Koka några skalade hela schalottenlökar tills de är mjuka. Dela dem och ”bränn” dem på en stekpanna med skärytan nedåt. 

 

 

X-Mash – en rätt med rötter 

Det här moset passar till nästan alla sorters fet fisk eller kött. Servera det kallt eller varmt, beroende på tycke och smak. 

Gör så här: 

  1. Ta 3-4 slags rotsaker, till exempel palsternacka, persiljerot, selleri, morot och sötpotatis. Skala och skär dem i mindre bitar. Vänd dem i Milda flytande margarin och baka dem möra övertäckta i ugnen. 
  2. Mosa rotsakerna grovt och tillsätt små tärningar av friskt äpple och massor av färsk dill. Smaskätt med lite citron och rejält med salt och färskmalen peppar. Blanda gärna ditt mos med en smula kallt smör om du serverar det varmt. 
  3. Serveras med fördel till stekt sill tillsammans med massor av färsk krasse.

 

 

Snabbinlagda betor med stjärnanis och hallon 

Världens snabbaste ”inläggning” av betor. Givetvis med en decemberanpassad twist. Lika god varm som kall. 

Gör så här: 

  1. Skala och koka dina betor (rödbetor, gulbetor eller polkabetor)hela tills de är mjuka. 
  2. Skär dem i grova bitar och glasera dem på pannan i rikligt med HELLMANN’S Raspberry Vinaigrette, lite honung och lite Knorr Professional Intense Flavours Roast Umami. 
  3. Tillsätt en kanelstång och lite stjärnanis. 
  4. Garnera gärna med färsk timjan och servera varma eller kalla till allt som kan passa ihop med julkryddade rödbetor.