Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

VÅRA KOCKAR

För kockar av kockar.  Som en del av Unilever, har vi tillgång till kunskap om dina gäster, konsumenterna, och deras önskemål. Vi använder denna kunskap för att hjälpa kockar över hela världen att tillfredsställa  gästernas skiftande behov. Med vårt team av mycket duktiga kockar och dietister, hjälper vi våra kunder att hitta rätt balans mellan välsmakande och näringsrik mat som serveras med samma genomgående höga standard. Genom vårt nätverk i världen kan vi förmedla lokal kunskap globalt.

Martina von Schwerin Danielsen

Martina von Schwerin Danielsen

Martina Danielsen är en kreativ kock som alltid har flera bollar i luften. År 2000 var hon med och tog fram konceptet Matbussen i Danmark. På uppdrag av Grand Hotell i Lund har hon utvecklat, öppnat och varit butikschef för matbutiken Grand Deli. Martina är anställd för att utveckla existerande produkter men också för att ta fram nya produkter och göra trendspaningar.

 

Vilken typ av mat lagar du helst?
Så länge jag får laga mat med bra råvaror är jag nöjd.

Vilken typ av mat lagar du helst inte?
Mat till mig själv.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag är en flicka från landet som älskar naturen, så jag försöker att vara ute så mycket som möjligt. Annars läser jag gärna en bok eller lyssnar på BBC Food.

Vad lägger du märke till när du går ut och äter?
Först och främst tittar jag så att borden är fulla och att gästerna ser nöjda ut. Sen är doften såklart väldigt viktig.

Vad är ditt största irritationsmoment i köket?
Lagar man så städar man…

Vad eller vem inspirerar dig?
Jag inspireras av enkelhet, nyfikenhet, mod och bra hantverk. För att nämna några personer som inspirerat mig: Lotta Lundgren, Fulvio Pierangelini, Ron Finley och Alice Waters.

 

Jonas Franzén

Jonas Franzén

Jonas Franzén var lagledare för Svenska Kocklandslaget 2013-2016 och har 25 års erfarenhet inom Stockholms restaurangvärld från finkrog till storkök. Han arbetar idag för Unilever Food Solutions med att inspirera och utbilda Unilevers kunder.

Vilken typ av mat lagar du helst? 
Långkok.

Vilken typ av mat lagar du helst inte?
Allt som har med surströmming att göra.

Vad gör du när du inte jobbar?
Är med min familj.

Vem inspireras du av?
Människor som vågar testa nya idéer och välja nya vägar.

Vilken tycker du är den bästa tiden på året?
Maj-juni.

Vi avslutar frågorna med ditt favoritverktyg i köket?
Sauteuser.

Fredrik Juhlin

Fredrik Juhlin

Fredrik Juhlin är en mycket meriterad kock, med lång erfarenhet. Han har arbetat på några av Stockholms främsta krogar. Hässelby Slott, Strand Hotell och Ulfsunda Slott är några av platserna där du tidigare kunnat avnjuta hans mat.  Fredrik har även varit medlem i Svenska Kocklandslaget där han tillsammans med de andra representanterna har vunnit en rad medaljer både i VM och OS.

Vad är Unilever för dig?
– Jag hade ingen uppfattning om Unilever annat än att det var ett stort företag som gör bra fonder innan jag besökte dom tillsammans med Kocklandslaget i början av 2015. När jag fick höra om Unilevers omfattande hållbarhetsprogram och hur man systematiskt arbetar för att få alla produkter hållbart producerade till år 2020 så fick jag en väldigt positiv bild. Ett stort företag som visar vägen mot vad verklig hållbarhet är. Det fick mig intresserad av att börja jobba för Unilever.

Ditt bästa tips i köket?
– Planera och organisera ditt arbete, allt blir lättare och enklare då!

Hur ser du på att tävla i mat?
– Det är kul för att det är utmanande och kräver att man hela tiden tänker nytt och får gå utanför sin trygghetszon.

Vad lagar och äter du helst?
– Ganska enkel mat med mycket grönsaker i.

Och vad gillar du inte i matlagning?
– Tonfisk på burk.

Sist men inte minst, vilken är din favoritprodukt ur UFS-portföljen?
– Kalvfond för den offentliga sidan och Knorr Proffessional Fond för den kommersiella sidan.

Martin Lehnberg

Martin Lehnberg

Martin Lehnberg är vad man kan kalla för en globetrotter i matvärlden. Han kan skryta med kökskunskaper från bland annat Australien, Island och Nya Zeeland. Sen har han självklart ett par svenska restauranger i ryggen och nu är han en del av Unilever Kockteam.

Vilken typ av mat lagar du helst?

Jag har fastnat för kallskänken och då framförallt desserter, så gärna det.

Vilken typ av mat lagar du helst inte?
Då måste jag säga inälvsmat.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag gillar att fotografera, så på min lediga tid försöker jag hinna med det så mycket som möjligt.

Vilken tid på året uppskattar du mest?
Definitivt hösten. En fantastisk tid med både sensommarprimörer och svamp i skogen.

Vad är det bästa med ditt yrke?
Det finns alltid nya saker att lära sig och sen är det ju en del resande, det gillar jag.

Vi avslutar med ditt favoritverktyg i köket?
Det måste bli min palett, den är suverän.

Daniel Müllern

Daniel Müllern

Daniel Müllern är en av Sveriges främsta och mest prisbelönade kockar med ett flertal kända restauranger bakom sig. Numera ingår han  i vårt kockteam och är involverad i  alltifrån att kreera recept till att provsmaka och utvärdera nya

 

Vilken typ av mat lagar du helst? 
Fisk och skaldjur i kombination med mycket grönt.

Vilken typ av mat lagar du helst inte?
Hur omodernt det än låter så är jag inte glad i inälsvmat.

Vad gör du när du inte jobbar?

Umgås  med min familj, det vill säga min fru, två energifulla Boston Terriers samt två trötta tonårspojkar.  Resa är vår grej!

Vad lägger du märke till när du går ut och äter?
Först och främst hela atmosfären. Det är hemskt viktigt att allt fungerar och är väl genomtänkt. Maten är bara 70 % av upplevelsen.

Vad är ditt största irritationsmoment i köket?
Slöa knivar och för små kastruller.

Vad eller vem inspirerar dig?
Yngre drivna kollegor som är dedikerade till yrket, att  bläddra i all världens kokböcker samt resa.

 

Magnus Rydberg

Magnus Rydberg

Magnus Rydberg är den glade kött-konnässören som var med och startade både Restaurang Grill och Köttbaren. Han stod som guldmedaljör efter BBQ-VM i Memphis 2003 och har gästspelat på krogar i bland annat New York, London och Rom. Magnus kommer att förmedla tips och inspiration – inte minst kring hur man grillar på bästa sätt.

Vilken typ av mat lagar du helst?
Allt som har med grillen att göra tycker jag är extra roligt, sen har jag absolut inget emot att laga husmanskost.

Vilken typ av mat lagar du helst inte?
Jag steker aldrig lax. Klarar helt enkelt inte av doften.

Vad gör du när du inte jobbar?
Den tiden spenderar jag gärna med min fru och mina två fantastiska ungar. Annars supportar jag Djurgårdens IF så gott jag kan och sysslar en del med travhästar.

Vart reser du helst för att få inspiration?
Jag älskar New York, det är en sak som är säker. Men nästa projekt blir helt klart Japan, där finns det mycket inspiration att hämta.

Lagar du mat hemma?
Självklart. 99% av tiden.

Vi avslutar med en favoritprimör?
Vit vårsparris från Tyskland tackar jag aldrig nej till.

Jonas Ålund

Jonas Ålund

Jonas Ålund är en kvalitetsmedveten kock som tidigare varit delägare i F12-Gruppen. Han har varit personligt involverad i Fredsgatan 12, Restaurang Smak och Restaurang Vigårda. Jonas håller ordning på det mesta och de flesta. Tillsammans med de andra kockarna kommer Jonas att arbeta med vidareutveckling av de olika varumärkena, samt skapa inspiration, spännande tips och recept för de olika produkterna.

Vilken typ av mat lagar du helst?
Just nu är det helt klart fisk, men även grönsaker är kul att jobba med.

Vilken typ av mat lagar du helst inte?
Pölsa är det värsta jag vet. Det går direkt bort, både i pannan och på tallriken.

Vad gör du när du inte jobbar?
Först och främst spenderar jag tid med min familj. Sen försöker jag hinna med så mycket jakt och fiske som jag kan.

Vad/vem inspireras du av?
Jag inspireras av alla som har ett bra driv och brinner för det dom gör.

Vilken tycker du är den bästa tiden på året?
Sommaren. Då är det inte så mörkt i vårt annars ganska bistra land.

Vi avslutar frågorna med ditt favoritverktyg i köket?
En riktigt vass kniv, det går inte att tumma på en bra slipning.