Vegetarisk lasagnette med rotfrukter och linser, klimatsmart mat
En pastarätt med fyllig smak!

Ingredienser
Såsen
-
Morot, riven 500 g
-
Palsternacka, skalad 500 g
-
Lök, gul 500 g
-
Vitlök, hackad 50 g
-
Vatten 4.2 l
-
Linser, beluga 500 g
-
Oregano, torkad 4 g
-
Salt 12 g
-
Svartpeppar grovmalen
Till lasagnetten
-
Mjölk 0.4 dl
Förberedelser
-
Såsen
- Fräs upp rotfrukterna och löken i margarinet direkt i kokgrytan.
- Tillsätt vatten, såstorrvaran, buljong, linser och kryddor. Låt såsen sjuda tills linserna är mjuka.
- Tillsätt färskosten och smaksätt med salt och peppar.
-
Till lasagnetten
- Lägg 600g (2,5l) lasagnette i GN-bleck och häll såsen över lasangettebitarna, rör om väl.
- Rör ut Garde dór Ostcréme i lite mjölk och ringla den över lasagnetten för ett fint gratinerat utseende.
- Tillagning i varmluftsugn på 150° i ca 30 minuter.
- Låt lasagnetten stå för värmeutjämning i ca 30 min före servering.