Jalfrezi är en aromatisk och mustig curry från Pakistan och kan som här göras helt vegansk, men kan också tillagas på fisk, kött eller kyckling. Knorr Jalfrezi kryddpasta är kryddig i sig själv men om man önskar ytterligare hetta kan man addera grön chili. Rätten är god tillsammans med kokt ris eller Naanbröd och yoghurt.

Ingredienser
Gör så här
-
Rödlök, tärnad 300.0 g
-
Sötpotatis, skalad tärnad 900.0 g
-
Vatten 1.5 l
-
Blomkål, i buketter 600.0 g
-
Paprika, röd tärnad 158.0 g
-
Paprika, grön tärnad 200.0 g
-
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 650.0 g
Till servering
-
Chili, Grön skivad 15.0 g
-
Koriander, färsk hackad 20.0 g
-
Kokt ris
-
Yoghurt, naturell 100.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Sautera rödlöken i Milda Flytande Mjölkfritt margarin i 10 minuter.
- Tillsätt Knorr Jalfrezi Kryddpasta, rör om och sautera ytterligare någon minut.
- Tillsätt sötpotatis, Knorr Tomatino, vatten och Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong. Låt sjuda i 20 minuter.
- Tillsätt 450g blomkål, paprika och kikärtor och sjud vidare i ca 10 minuter. Rosta 150 g blomkål i ugn vid 220 grader i 5 minuter.
- Smaksätt med salt och 10 g färsk hackad koriander
-
Till servering
- Servera grytan toppad med skivad chili, resterande koriander, nykokt ris och yoghurt.