Ingredienser
Bananerna:
-
Socker
-
Bananer
-
Limejuice
-
Citron, juice färskpressad
Kaksmet:
-
Brun farin 140.0 g
-
Ägg, färska 200.0 g
-
Vetemjöl 360.0 g
-
Bakpulver 4.0 g
Kålasås:
-
Sirap,ljus 300.0 g
-
Salt, havs 2.0 g
Förberedelser
-
Bananerna:
- Skiva bananen och karamellisera sockret tills det blir bärnstensfärgat och tillsätt bananen. Rör försiktigt, tillsätt lime och citronsaft. Lägg de karamelliserade bananerna i ett jämnt lager i ett väl smort 1/1 GN-gastro
-
Kaksmet:
- Rör socker och brunfarin med Milda PROFESSIONAL Margarin till en jämn smet, tillsätt ägg lite i taget. Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt mjölet utan att det klumpar sig. Bred ut kaksmeten över de karamelliserande bananerna.
- Grädda i ugn vid 170 ° c i ca 40 minuter.
-
Kålasås:
- Häll Rama Visp 31% i en kastrull och tillsätt socker och sirap. Sjud såsen under omrörning vid moderat värme tills såsen blir ljusbrun.
- Dra kastrullen från värmen och tillsätt matfettet och fling salt
- Servera kolasåsen kall, till varm kaka.