+

Svampmackan

  1. Svampmackan

    1. Gör centimetertjocka skivor av två stycken schalottenlökar och hacka två stycken schalottenlökar till stekning. Koka upp ättika, socker samt vatten och låt den skivade löken koka i ca 1minut. Låt löken svalna i lagen.
    2. Klyfta upp hälften av portabellosvampen och stek den gyllene med smör och salt. Låt svalna. Mixa därefter svampen tillsammans med majonnäsen och smaka av med Wild Mushroom Earth och salt. Häll upp på spritspåse och lägg i kyl tills servering.
    3. Klyfta upp resterande portabellosvamp och riv ostronskivlingen. Blanda tillsammans med shiitakesvampen. Stek svampen gyllene i en stekpanna tillsammans med den hackade schalottenlöken. Stek även brödet gyllene i samma panna. Avsluta med gräslök och glasera svampen med lite Wild Mushroom Earth och smaka av med salt.
    4. Arrangera svampen på brödskivorna, toppa med picklad lök, lite smörgåskrasse och svampkräm.
    5. Hyvla champinjonen tunt på mandolin och täck brödet med skivorna. Avsluta med att riva parmesan över hela härligheten.