Är en ”grillad ost sandwich” från Mexiko som tagit fast food världen med storm. ”Queso” betyder ost och just osten är med till att ge den fyllda tortillan dess karaktäristiska krämighet. Quesadillas kan fyllas med nästan vad som helst. Men chili, paprika och ost är den klassiska mexikanska fyllningen som så många gillar.

Ingredienser
Ostfyllning
-
Rama Professional Ostcrème 1 x 3,5 kg 250.0 g
-
Ost, riven 350.0 g
-
Vatten 100.0 g
Quesadilla
-
Paprika, grön strimlad 211.0 g
-
Chili, grön tärnad 20.0 g
-
Tortilla, majsmjöl 336.0 g
Förberedelser
-
Ostfyllning
- Värm Rama Professional Ostcrème vid låg värme och tillsätt 250g riven ost och vatten och rör tills den rivna osten har smält.
- Värm Rama Professional Ostcrème vid låg värme och tillsätt 250g riven ost och vatten och rör tills den rivna osten har smält.
-
Quesadilla
- På en plåt: Fördela ostsåsen över fyra tortillas och toppa dessa med skivad grön paprika och krydda med svartpeppar.
- Tillslut toppa med 100 g riven pizzamozzarella och fyra ”tortillas bröd lock”.
-
Före servering
- Bakas i ugn så att osten smälter över paprikan, ca 10 minuter vid 175 grader.
- Dela varje quesadilla i 4-6 tårtbitar. Servera gärna tillsammans med tomatsalsa, guacamole och creme fraich.