Ingredienser
Metod
-
Grunddeg:
-
Vatten 25.0 dl
-
Jäst, färsk 25.0 g
-
Vetemjöl special 325.0 g
-
Övriga ingredienser:
-
Socker 70.0 g
-
Salt 1.0 tsk
-
Vaniljsocker 2.0 tsk
-
Vetemjöl special 325.0 g
-
Citron 1.0 st
-
Till fritering:
-
Garnering:
-
Socker 2.0 dl
Förberedelser
-
Metod
- Blanda ingredienser till grunddegen. Jäs till dubbel storlek i 30 minuter.
- Tillsätt HELLMANN`S Majonnäs samt övriga ingredienser till degen.
- Arbeta degen med degkrok i 10 minuter.
- Dela degen i 60 bitar á ca 22 g och forma till bullar (hit går att förbereda och frysa).
- Jäs bullarna i 80 min till dubbel storlek.
- Fritera munkar gyllenbruna vid 180 grader, ta upp med hålsked och låt dem rinna av på papper.
- Rulla i bara socker eller socker och kanel.
- Tips! Munkarna blir också goda om man fyller dem vaniljkräm eller hallonsylt.