+

Laxen

  • Salt(1) 10 g
  • Lax, filé 1.2 kg

Dillmajonnäs

Rostad blomkål

  • Blomkål 1.7 kg
  • Salt 14 g
  • Olja, raps 20 g

Rimningslag till laxen

  • Morot, tärnad 100 g
  • Fänkål, tärnad 100 g
  • Vatten 3 l
  • Vinäger, vitvin 200 g
  • Dillfrö 10 st
  • Lagerblad 2 st
  1. Laxen

    • Skär laxen i 10 portions bitar. Lägg bitarna ett bleck med höga kanter, salta och låt stå 1 timme.

  2. Dillmajonnäs

    • Blanda samman HELLMANN`S REAL majonnäs med dillen och krydda med citron och salt.
  3. Rostad blomkål

    • Värm ugnen till 230°. Putsa blomkålen och spara blasten. Lägg den i ett bleck, salta och spraya med olja. Rosta ca 25 minuter, spraya med olja var 10 minut.
  4. Rimningslag till laxen

    • Lägg morot och fänkål i en kastrull. Häll på vattnet och tillsätt vinäger, dillfrön och lagerblad. Häll den kokande lagen över laxen och sjud den sedan till 40°.
  5. Till servering

    • Servera laxen med dillmajonnäsen och den rostade blomkålen.
+

Continue

Skapa konto

Title

Bullet Point text