Empanadas är en populär Street Food rätt i Latin Amerika. Empanar betyder ”att innesluta i bröd”, som man kan variera med många olika typer av fyllningar. Varje dag köper miljontals människor dessa små handgjorda piroger som dessutom är lätta att äta på språng! Pirogerna här kan med fördel både frysas och fritteras.
Tips! Empandas går bra a frysa och går att frittera frysta.

Ingredienser
Ostfylning
-
Knorr Kryddpasta Pesto 2 x 0,34 kg 10.0 g
-
Rama Professional Ostcrème 1 x 3,5 kg 200.0 g
-
Ost, riven 100.0 g
-
Tomater, tärnade 200.0 g
Gör Empanadas
-
Ägg (stora, klass A) 1.0 st
-
Pizzadeg på rulle 520.0 g
Förberedelser
-
Ostfylning
- Värm Rama Professional Ostcréme därefter tillsätt ost och låt denna smälta. Smaksätt med Knorr Kryddpasta Pesto och blanda samman ostcrémen med tärnade tomater. Låt svalna.
-
Gör Empanadas
- Kavla ut degen och stick ut cirklar på 10-12 cm i diameter.
- Lägg 1- 1 1/2 msk fyllning på varje deg cirkel och pensla halva cirkelns kant med vatten. Vik över och förslut halvmånen med en gaffel.
- Pensla pirogen med ägg.
- Baka i ugn på vid 200 grader i 7 minuter.
-
Tips!
- Pirogerna går bra att frysa och frittera.