<3 <3

Håll dig uppdaterad!

Var kommer rätten från?
Briljera i Matgeografi! Vinnaren föräras med en tatuering till ett värde av 5000 kr.
start
Caesarsallad är en lunchklassiker som såg dagens ljus i början av förra seklet. Var kommer den från?
Italien
Frankrike
Mexico
Nästa
Piroger finns i en uppsjö varianter i många olika länder. Ordet pirog är dock starkt förknippat med ett särskilt land där pirogen till och med är nationalrätt. Vilket land syftar vi på?
Ryssland
Turkiet
Kina
Nästa
På Karl XII:s dödsdag den 30 november, firas Kåldolmens dag som en påminnelse om att svensk kultur alltid har formats i samspel med omvärlden. Enligt en obekräftad teori var det nämligen just denne Karl som förde med sig kåldolmen hem till Sverige ifrån… Ja, varifrån?
Turkiet
Grekland
Italien
Nästa
Pommes Frites har en lång och flottig historia. I ett visst europeiskt land sägs man ha friterat potatis ända sedan 1680-talet. Vilket?
Belgien
Holland
Frankrike
Nästa
Pizza i allmänhet och Margherita i synnerhet, förknippas med en särskild italiensk stad. Vilken?
Venedig
Napoli
Pisa
Nästa
När vi ändå är inne på pizza kan vi lika gärna avhandla pizzasalladens hemvist. Från vilket land kommer detta klassiska tillbehör bestående av strimlad vitkål, vinäger, olja, salt, svartpeppar och röd paprika?
Italien
Spanien
Sverige
Nästa
Lyckokaka, eller fortune cookie som den också kallas, förknippas ofta med USA men var kommer denna munsbit med inbakade klokheter ifrån egentligen?
Kina
Japan
Filippinerna
Nästa
Chicken Tikka Masala är en populär rätt med omtvistat ursprung, som oftast serveras med ris och naan-bröd. Varifrån kommer denna rätt enligt ryktet?
Calcutta, Indien
Glasgow, Skottland
Colombo, Sri Lanka
Nästa
Finns det något franskare än en nybakt croissant? Ja, det finns det absolut, för faktum är att denna frasiga läckerbit kommer från ett helt annat land – vilket?
Belgien
Österrike
Luxemburg
Nästa
På 1990-talet blev kött- och grönsaksfyllda tortillabröd med smarriga röror omåttligt populära. Från vilket land kommer fajitas?
Mexico
USA
El Salvador
Nästa
Att svenskarna är ett glasstokigt folk är knappast någon nyhet. Vi äter uppskattningsvis nästan 12 liter glass per person och år*! Enligt ryktet var det Marco Polo som tog med sig receptet på glass hem till Europa från… Ja, varifrån? (Källa: *svenskaglasstillverkare.se )
Kina
Tunisien
Indien
Nästa
Spagetti och köttbullar är en favorit bland såväl barn som vuxna. Varifrån kommer denna kulinariska höjdare egentligen?
Italien
Sverige
USA
Nästa
GRYMT!
DU FICK /12 RÄTT!
DELA DITT RESULTAT UTMANA EN KOLLEGA

Tävlingsregler klicka här.
 

tillbaka upp Skicka skriva ut
Flora Knorr Professional Slotts Maille Maizena Garde d’Or Carte D'Or Hellmann's Crème Bonjour Lipton Becel Lätta Milda Knorr
www.unileverfoodsolutions.se