Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

 

Grön NoCheeseburger

Här är en saftig vegetarisk hamburgare med cheddar, brynt lök och ättiksgurka. Den rökta paprikamajonnäsen gör rätten komplett.

10 personer

  • 500 g lök, skivad
  • 60 g Milda Culinesse 80 %
  • 10 The Vegetarian Butcher NoBeef Burger

 

Dressing:

  • 300 g HELLMANN'S Vegan
  • 20 g Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré
  • 10 g vitvinsvinäger
  • 10 g Knorr Professional Vitlök kryddpuré
  • 6 g paprika

 

Servera med:

  • 10 hamburgerbröd
  • 10 ättiksgurkor, skivade
  • 10 skivor Green Vie Cheddar
  • 120 g isbergssallad

 

Så gör du:

  1. Bryn löken på låg värme i Milda Culinesse i 15 minuter.
  2. Blanda alla ingredienserna till dressingen. Stek The Vegetarian Butcher NoBeef Burger i Milda Culinesse och lägg på en ostskiva.
  3. Grilla hamburgerbrödens snittyta snabbt, antingen på ett stekbord eller i ugnen. Servera med tillbehören.

 

NoChicken shawarma

Shawarma är en rätt från Mellanöstern som vanligtvis tillagas med lammkött. Det här är en vegetarisk variant med samma traditionella aromatiska kryddning. Shawarmakryddor går att beställa av en grossist.

10 personer

Marinad:

  • 400 g yoghurt
  • 100 g ketchup
  • 100 g rapsolja
  • 20 g Knorr Professional Vitlök kryddpuré
  • 60 g vitvinsvinäger
  • 60 ml citron, pressad
  • 10 g salt
  • 20 g shawarmakryddor

 

Till marinering:

  • 1 kg The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks

 

Till tillagning:

  • 480 g paprika, skivad
  • 240 g lök, skivad

 

Servera med:

10 orientaliska tunnbröd, tomatskivor, gurka, isbergssallad, ättiksgurka, rödlök och eventuellt lite extra yoghurt

 

Så gör du:

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks och låt marinera över natten. Tillsätt paprika och lök och blanda ordentligt.
  2. Baka i ugnen på 200 grader i 20–30 minuter.
  3. Servera med orientaliskt tunnbröd, isbergssallad, tomatskivor, gurka, rödlök och ättiksgurka.

 

Krispiga NoChicken Chunks

Dessa små krispiga NoChicken Chunks är supergoda som snacks. De är perfekta till buffén!

10 personer

Marinad:

  • 50 g Maizena ekologisk majsstärkelse
  • 4 g vitlökspulver
  • 5 g Knorr Umami
  • 4 g lökpulver
  • 2 g svartpeppar
  • 6 g salt
  • 2 ägg
  • 200 g panko
  • 600 g The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks, tinade
  • 2 l frityrolja (PHASE)

 

Dressing:

  • 500 g HELLMANN'S Vegan
  • 50 g Knorr Kryddpasta Bouquet all’Italiana
  • 30 g Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré
  • svartpeppar

 

Så gör du:

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och ställ in den i kylen.
  2. Blanda Maizena med vitlökspulver, lökpulver, Knorr Umami, salt och svartpeppar.
  3. Panera The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks i Maizena med kryddor, ägg och panko.
  4. Fritera på 170 graders värme tills bitarna blir krispiga. Servera direkt tillsammans med dressingen.

 

Wokade nudlar med NoMince

Det här är en wok med krispiga grönsaker och vegansk färs, en enkel nudelrätt med asiatiska smaksättare som ingefära, sesamolja och sojasås. Det går utmärkt att byta ut äggnudlarna mot risnudlar.

10 personer

  • 400 g The Vegetarian Butcher NoMince
  • 400 g äggnudlar
  • 500 g broccoli
  • 250 g morötter
  • 150 g böngroddar
  • 60 g rapsolja
  • 30 g vitlök, hackad
  • 60 g ingefära
  • 2 g socker
  • svartpeppar
  • 40 g sesamolja
  • 1 dl sojasås

 

Servera med:

  • 2 limefrukter
  • 60 g vårlök
  • Srirachasås
  • 5 g sesamfrön, rostade

 

Så gör du:

  1. Dela broccolin i buketter och strimla morötterna och vårlöken. Finhacka vitlöken och ingefäran.
  2. Häll kokande vatten över nudlarna och låt dem stå under lock tills de är lagom mjuka. Häll av vattnet och låt svalna.
  3. Värm woken eller stekbordet ordentligt. Tillsätt olja och bryn vitlöken och ingefäran snabbt. Tillsätt sedan The Vegetarian Butcher NoMince och bryn färsen. Tillsätt resten av oljan och grönsakerna och stek i ett par minuter till. Smaka av med lite socker och salt.
  4. Tillsätt 30 ml vatten och lägg på locket i en minut. Häll i sesamolja och sojasås. Vänd i böngroddarna och nudlarna. Servera med fint strimlad vårlök, Srirachasås och limeklyftor.
The Vegetarian Butcher

The Vegetarian Butcher

Receptbroschyr

Se receptbroschyren här