Att presentera din mat på ett bra sätt är viktigt, inte minst under högtider som Halloween. Spana in våra tips på hur du får dina gäster att rysa av både rädsla och välbehag! 

Tänk på de fem grundprinciperna för matuppläggning

  • Skapa en ram för vad du vill göra. Börja med rita och skissa för att visualisera uppläggningen du vill göra.  Klassiska saker som kyrkogårdar, gotiska slott eller häxkittlar, är bra inspiration. 
  • Håll dig till ett tema. Gör dina uppläggningar så läskiga som möjligt genom att fokusera på ett tydligt tema. Halloween är årets läskigaste kväll, låt det märkas även på tallriken. 
  • En färgstark mardröm.  Undvik enfärgade anrättningar. Halloween är en magisk kväll som ska vara fantasifull och rolig. Låt dina rätter gå i blodrött och slajmgrönt med hjälp av mintgele, senap, salsa och en infernalisk wasabidip! 
  • Mångalen. Detta är en kväll som handlar om att berätta spökhistorier och ha roligt ihop. Skapa den perfekta balansen mellan demonisk dekoration och sensationella smaker i dina anrättningar.
  • Ta plats i rampljuset. Se till att huvudrätten står ut om då du vill att dina gäster ska häpna över din mörka kreativitet! Precis som när man blandar trolldrycker handlar matuppläggning om att kombinera rätt saker. Skapa ett sammanhang för dina huvudråvaror med hjälp av garnering, såser och porslin. 
Kuslig matuppläggning

 

Kråkornas fest.  Precis som en flock kråkor tycker vi människor om att dela mat med varandra. Låt din huvudrätt stå i centrum och välj sedan intressanta skålar och fat till dina tillbehör för att förhöja upplevelsen.

Den galna professorn. Förvandla ditt kök till ett galet laboratorium där du skapar dekorationer till dina rätter i form av blodstänk och mystiskt slajm.

Skulptera dina ingredienser. Kreativt skurna eller formade ingredienser kan höja den visuella upplevelsen av din mat, samtidigt som det bidrar med höjd och struktur. 

Pynt. Garnering är ett perfekt sätt att ge liv åt din rätt. Arbeta med att förstärka och matcha rättens smaker, snarare än att dölja dem. 

Mallar för pumpor

Mallar för pumpor

Våra mallar hjälper dig få till den perfekta Halloweendekorationen. Ladda ner nu!

Ladda ner våra mallar
Halloweenmenyer

Halloweenmenyer

Ladda ner våra Halloweenmenyer. Du får en zipfil som innehåller pdf och worddokument som du kan använda och förändra utifrån den menyn du vill skapa.

Ladda ner Halloweenmenyer

Continue

Title

Bullet Point text