Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

Lättnad, glädje och overklighetskänslor. Ja, så känns det tydligen att vinna Årets Kock 2020 om man frågar vår kock Ludwig Tjörnemo. Och han om någon borde ju veta.

 

Igår, torsdagen den 17 september, avgjordes finalen i Årets Kock på Annexet i Stockholm. När alla delmoment bedömts av den namnkunniga juryn stod det klart att vår egen Ludwig Tjörnemo tog hem segern och titeln Årets Kock 2020. I hård konkurrens bör nämnas.

Under dagen utfördes och bedömdes fyra delmoment; Kall & varm rätt på kanin, Rätt på råvarukorg, Rätt på blåmusslor och kronärtskocka samt Metod & handlag. En lång och krävande dag med andra ord. På frågan om hur det kommer sig att just Ludwig stod som vinnare när tävlingen var över, svarar han så här:

–Jag tror att min känsla för tidlösa smaker tillsammans med hög elegans var det som tilltalade juryn. Jag vågar hitta något annorlunda och försöker verkligen ta till vara på de klassiska tillagningsmetoderna, fast med ett modernt presentationssätt, säger Ludwig.

Glädjen i segervrålet gick inte att ta miste på, men det var en långt ifrån vinstsäker Ludwig som väntade på resultatet.

–Det gick inte som på räls precis, så jag trodde att guldchansen var borta och jag hade missat mycket i min kaninrätt.

Vi ger Ludwig några dagar att smälta det som just hänt men sedan hoppas vi att han sprider matglädje omkring sig i vårt kök igen. Stort, stort grattis än en gång.

Om Ludwig Tjörnemo

Ludwig Tjörnemo är 28 år och arbetar som kock på Unilever Food Solutions. Han har tidigare tävlat i Årets Kock och tog då en värdig tredjeplats.