Menu

Knorr Professional Intense Flavours är gjorda av noga utvalda, naturliga ingredienser för bästa möjliga smak. Nedan hittar du mer information om respektive smak och dess bärande ingredienser. Gemensamt för alla smaker i serien är att de är veganska och glutenfria. Smaklig spis! 

 

Ingredienser

Vit miso
Japansk miso som fermenterats i 2 – 3 månader.

Kombusjögräs
Färskt sjögräs hackas, värmebehandlas, torkas, mals och siktas.

Karljohansvamp
Nyplockade och noga utvalda färska och fräscha svampar rengörs, ångbehandlas, mals och siktas.

Svampkoncentrat
Gjord på koncentrerad champinjonjuice. För att göra 1 kg pulver krävs 14 kg färsk svamp.

Användningstips

  • Marinera kött eller kycklingfilé i Miso Umami för att ge din rätt mer smak.
  • Använd som vegansk fish sauce i dina asiatiska rätter.
  • Utsökt till rostad blomkålspesto.

Ingredienser

Purè på rostad lök
Färska lökar ugnsrostas i upp till en timme innan de hastigt fryses ner för att bevara färg och smak.

Pulver på rostad vitlök
Färska, rena vitlöksklyftor ugnsrostas i upp till en timme innan de pureas och hastigt fryses ner för att bevara färg och smak.

Lökjuicekoncentrat
Lökjuicekoncentrat som kokats varsamt i fett och socker. För att göra 1 kg koncentrat krävs 7,9 kg färsk lök.

Vitlöksextrakt
Ett naturligt extrakt från vitlök.

Användningstips

  • Använd till alla olika slags kött- och grönsaksrätter. 
  • Koka ner grädde med Roast Umami och skapa en fantastisk karamellisering på nolltid.

Ingredienser

Karljohansvamp
Nyplockade, färska, fräscha Karljohansvampar rengörs, delas och lufttorkas.

Smörsopp
Nyplockade och noga utvalda färska och fräscha svampar rengörs, delas och lufttorkas.

Purè på ugnsrostad lök
Färsk lök tvättas, skalas och ugnsrostas i upp till en timme innan de hastigt fryses ner för att bevara färg och smak.

Svampjuicepulver
Gjord på koncentrerad champinjonjuice. För att göra 1 kg pulver krävs 14 kg färsk svamp.

Användningstips

  • Tillsätt Wild Mushroom Earth i din risotto för att addera en rik smak av svamp. 
  • Använd som smakförhöjare i dina veganska rätter som tex bolognese, grytor och såser för en fylligare smak.

Ingredienser

Purè på ugnsbakad lök
Lök som ugnsrostats i upp till en timme, blandas med rörsocker och havssalt innan den fryses för att bevara färg och smak.

Rökt socker
Flytande socker röks i ångorna från bränt sågspån för att därefter spraytorkas.

Användningstips

  • Rör ner Deep Smoke i din Demi Glace för en rökigare sås som passar till grillat.
  • Blanda i grädde och få en lättrökt sås på bara några sekunder.
  • Använd för att ge dina skaldjur en härligt rökig smak på ett kick. 
  • Gör en succémajonnäs med svart vitlök och Deep Smoke.
  • Smaksätt din färskost med Deep Smoke och bred på dina smörgåsar
Knorr Professional Intense Flavours

Knorr Professional Intense Flavours

Ladda ner