Menu

Problemet

Varje dag dyker nya rubriker upp som handlar om vår gemensamma miljö. Och med debatten kommer engagemanget och viljan att göra något – även hos dina matgäster. Många frågetecken och problemställningar finns förstås. Men du kan själv vara med och påverka. Vi har en lösning som hjälper dig. Tänk vad trevligt att äta gott och samtidigt göra en insats för miljön!

Vår metod

Med konceptet ”Klimatsmart mat” serverar du både matglädje och omsorg om klimatet. Den klimatsmarta maten bygger på recept där miljöbelastande ingredienser har bytts ut mot sådana som är snällare mot miljön. Men recepten innebär också ett klimatsmartare sätt att tillaga rätterna. I vårt material vill vi också sätta fokus på mängden slängd mat, som är ett stort miljöproblem. Slänger vi mindre mat, släpper vi ut mindre CO2. Så med fler kunder, bättre kalkyl per portion och mindre slängd mat kommer alla att bli klimatsmarta vinnare!

Vad vi har uppnått

Unilever Food Solutions har genom “Klimatsmart mat” lanserat sitt allra mest lyckosamma koncept någonsin. Aldrig har så många kommuner och enskilda skolor visat sitt intresse för våra recept, och vårt material. Miljö- och klimatfrågor är mera aktuella än någonsin. Och att maten står för en stor del av klimatpåverkan gör också vårt budskap verkligt intressant. Det handlar ju inte bara om vad som ligger på tallriken, utan också hur mycket som faktiskt slängs. Vi har haft mer än 800 skolor som under kortare eller längre tid använt vårt material.

En framgångshistoria

Klimatsmarta tisdagar i Ystad

I Ystad kommun har eleverna inte fått någon klimatsmart temavecka. - Vi införde fem klimatsmarta tisdagar istället, säger kostekonomen Marie Balksäter. Recepten var lättlagade, goda och verkligt klimatsmarta. Att det blev ett återkommande inslag gav respons hos eleverna: - De tyckte det var intressant att vi vägde matavfall och man pratade även om det i klassrummen. På samtliga elva grundskolor har man fortsatt med klimatsmarta dagar. Det blev inte bara en temavecka med material man lägger åt sidan när det är klart, utan det går att använda under lång tid.

Ladda hem vår Klimatsmart-folder

Ladda hem vår Klimatsmart-folder

Klimatsmart-folder

Ladda ner foldern här
Produkter
Recept
Favoriter
Meny