Menu

När du köper och använder produkter från oss på Unilever Food Solutions i din matlagning, lagar du faktiskt mat med ingredienser som framställts på ett 100 % etiskt vis, samtidigt som du bidrar till att öka hållbarheten inom livsmedelsnäringen. Här får du reda på hur.

Tomater

Tomater

Tomaterna vi på Unilever använder odlas på hållbara vis. Till exempel kommer tomaterna vi använder från Spanien. Det heta spanska klimatet är perfekt för tomatodling men att vattentillgången desto klurigare. Vi teamade därför ihop oss med odlarna och investerade i att utveckla nya tekniker för droppbevattning och såg hur odlarna reducerade sin vattenanvändning med 30 %, parallellt som avkastningen växte med 20 % och näringshalten i råvaran förbättrades.

Läs mer

Lök

Lök

Visste du att det inte bara är en grönsaks smak och doft som avslöjar när den är färdig att skördas? Att de ingredienser som Unilever använder i stora volymer  - som till exempel lök - hanteras på ett hållbart sätt, är av största vikt för såväl kvalitet som smak. Lökar peakar smakmässigt när odlarna noterar att lökens skal trillar av. När det väl inträffat börjar kampen mot klockan och det gäller att skörda och hantera dem så snabbt som möjligt. Skalen lämnas kvar i jorden och plogas ner i marken som en naturlig, rejäl och gratis källa till kompost.

Ta en rundtur på en av våra lökfarmar

Ägg från frigående höns

Ägg från frigående höns

I Europa använder alla våra varumärken, till exempel HELLMANN’S, 100 % ägg från frigående höns sedan 2009. Sedan dess har vi arbetat för att så även ska ske i Nordamerika och nådde målet  i slutet av 2020. Vi arbetar för att detta även ska ske i resten av världen och i slutet av 2020 kom 68 % av äggen vi använder globalt från frigående höns.  

Läs mer om djurskydd och ägg från frigående höns

Örter och kryddor

Örter och kryddor

Mer än 95 % av Unilevers örter och kryddor är för tillfället hållbart framtagna  - världen över. Detta betyder att våra leverantörers goda arbetssätt överförs till dina rätter via våra ingredienser.

Till exempel: den bästa tidpunkten för att skörda färska örter är på natten när det är svalt och örterna inte slokar. Och när de väl är skördade arbetar vi för att torka dem så fort som det bara går, så att dess karakteristiska aromer bevaras.

Lär känna örtodlaren som skyddar sin mark för framtiden

Hållbart framtagen palmolja

Hållbart framtagen palmolja

Palmolja är en högst mångsidig gröda. Det är den mest markeffektiva oljegrödan eftersom den ger mycket mer per odlad hektar än andra oljor som solros-, raps eller soja. På grund av detta är den nu den vanligast producerade vegetabiliska oljan i världen Som en stor inköpare av palmolja spelar Unilever en nyckelroll när det kommer till att förändra industrin och stoppa avskogning och förbättra transparens och spårbarhet, så att hållbar palmolja blir den gängse palmoljan. I slutet av 2020 kom redan 94, 3 % av vår palmoja och palmkärnolja från ett antal fysiskt certifierade källor.

Läs mer om Unilevers hållbara palmolja och hållbara källor

Hållbart framställd soja i Brasilien och USA

Hållbart framställd soja i Brasilien och USA

Merparten av den sojabönsolja som vi köper kommer från sojabönor som odlas i USA och Brasilien. I varje region arbetar vi med bönder, icke statliga organisationer, våra leverantörer, andra jordbruksföretag och regeringar för att säkerställa bästa praxis. Vi strävar också efter att bidra till utvecklingen av internationella standarder genom att bekräfta bönder och leverantörer för deras ansträngningar att ta itu med de stora frågorna förknippade med sojaproduktion, vilka varierar mellan olika regioner.

I till exempel Latinamerika är icke hållbar sojaproduktion förknippad med förlust av livsmiljöer och avskogning.

Vi är dedikerade att säkerställa att vår försörjningskedja är avskogningsfri år 2023, så detta är en enorm faktor när det kommer till Unilevers inköpsbeslut.

Läs mer om Unilevers hållbara soja

Unilever Food Solutions arbetar för att göra hållbara livsmedelsmetoder till de gängse inom food service-industrin. Genom att köpa våra produkter ska du veta att du gör ditt kök mer hållbart och bidrar till att driva en positiv förändring i branschen.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny