Julen närmar sig och det är mycket som måste göras under denna hektiska tid – framförallt i köket. Det är aldrig för tidigt att börja tänka på julen då julbordet tar tid att planera. Att servera en stor buffé är nämligen något utöver det vanliga. Dessa tips hjälper dig planera en ordentlig gastronomisk fest som passar alla dina gäster. Kolla in våra tips här under så du kan uppfylla dina gästers önskningar i jul.

Skapa ett tema för din buffé

Skapa ett tema för din buffé

Julbordet är en favorit för många, men om man inte känner att det passar ens restaurang kan man kanske välja att bjuda sina gäster på en buffé utöver det vanliga såhär i vintertid. Bufféer kan vara en spännande upplevelse för matgäster, speciellt när man tänker utanför boxen och skapar temabufféer. Varför inte inspireras av Alice i underlandet och skapa en hattmakarens tebjudnings-buffé?

Fira vinterns högtider

Fira vinterns högtider

Nyår och jul är storhelger då många äter ute och konkurrensen att få gästerna att välja just ditt julbord eller nyårssupé är stenhård. När du skapar din meny kan det vara bra att tänka på hur du särskiljer dig och din restaurang från andra restauranger. Ett förslag kan vara att skapa din julmeny med inspiration från ett specifikt land eller kultur. Välj ett tema och lär dig sedan så mycket du kan om det för att få till temat så bra som möjligt. Några populära teman kan vara traditionell jul, vintage, cirkus, vinterparadis, bal, film eller tomteverkstaden. Ifall du vill gå all in för ett tema kanske man till och med kan strunta i julskinkan! Om du till exempel planerar ett spanskt tema på ditt julbord kanske man istället för julskinkan väljer rätter som paella, rimmat kött, tortilla española och sangria.

 

Ge dramatik till ditt julbord

Ge dramatik till ditt julbord

Maten på ens julbord är verkligen A och O för att lyckas, men att bjuda på något extra kan vara nog så viktigt för att matgästerna ska känna sig nöjda med sitt besök.

Tänk på vad som hade varit underhållande för dina gäster och vad du tycker hade passat din restaurang. Kanske hade ett julfilmsquiz fått dina gäster att le sitt största julleende, eller så hade en trubadur som spela allas våra favoritjullåtar gett dem en härlig julkänsla som varat ända fram till påska.

Mer desserter till folket!

Mer desserter till folket!


Som det så riktigt heter så finns det alltid rum för efterrätt. Så för den sötsugna matgästen är efterättsbordet en spektakulär avslutning på en buffé.

Pimpa ditt dessertbord genom att erbjuda flera temarelaterade efterrätter och förvandla den enklaste av desserter till en matupplevelse med en vacker presentation. Mousse är till exempel någots som ser väldigt trevligt ut upplagt i glas på fot och cupcakes är den perfekta munsbiten vars smak går att variera i all oändlighet. Men glöm inte bort de klassiska publikfriarna som chokladfondue, creme brulee eller wienerbröd. Du kan också välja att ha en foundeufontän som dessertbordets pièce-de-résistance – dess visuella lockelse kommer få dina gäster att köa för ett bord på din buffé!