Har du tävlat i någon av våra jultävlingar? Kika här och se om du är en av de lyckliga vinnarna.

God och glad vinnarjul!

Stort grattis till Helene Andersson som vann vår kombinationstävling! Helene svarade både rätt och bjöd på en väldigt trevlig kombination. Titta själv!  

Kryddpasta timjan blandat med lätta. Denna kombo kan användas i soppor på bröd och som smörgås i risgrynsgröt. Lätt att göra och lite ingredienser med ett brett användarområde.

Rätt svar: Piff & Puff, Ägg & Toddy, Jul & Gran, Askungen & Glassko, Lady & Lufsen.

 

Nu är vår andra jultävling avgjord. Den som hade bäst ögonmått var Anna-Karin Englund. I burken låg 265 polkagrisar och Anna-Karin gissade 265 stycken. Dessutom skrev hon en väldigt trevlig hyllning till en julrätt. Så här löd den: 

Mer jansson på julebord det är julens nyckelord. Ty denna rätt kan fylla dom flestas magar även för barnen på min skolan den behagar. Mycket grädde, ansjovis, mjölig potatis och stekt lök, så sprider sig en ljuvlig doft i var kök.

Stort grattis!

Stort grattis till Rosanna Larsson som kammade hem ett gåvokort från Mastercard laddat med 2000 kr. Rosanna svarade rätt på alla frågor och skrev en riktigt härlig hyllning. Så här löd den: 

När smaklökarna mot janssons frestelse styr, väntar sannerligen ett sinnenas äventyr, en gräddig läckerhet för var gom, fylld av genuin smakrikedom!

Rätt svar på frågorna: 

  1. De tre vise männen hade inte med sig timjan till jesusbarnet. 
  2. De danska bryggerierna lanserar traditionsenligt sitt julöl den första fredagen i november. 
  3. Jultomten kallas givetvis Santa Claus i USA.