Menu

I Norden vurmar vi som bekant för ägg, sill och snaps, men det finns alltid utrymme att ta in såväl grönska som rötter när du planerar din påskmeny.  För vem kan egentligen säga nej till en förföriskt len nässelsoppa, blomkål med dragon och mandel, eller en ljuvlig dessert gjord på vit chocklad med brynt smör, havtornsgelato, kaka på hasselnötter och syrliga blad?

Recepten hittar du här nedan!

 

 

Pynta fint och rätt

Påsken är en färgstark och härlig högtid. Med genomtänkt pynt kan du förstärka påskkänslan samtidigt som du kan låta din kreativitet blomstra. Varför inte spara ett äggskal och fylla det med jord? Ställ i en liten krokus och helt plötsligt har du en fin liten bordsväxt. I vår idébank hittar fler tips på våriga och påskiga pynt!

 

 

Naturligt fina ägg 

Att ställa sig och färga ägg åt ett helt kompani står kanske inte högst upp på priolistan hos en stressad kock, men en skål med naturligt färgade ägg är trots allt en fröjd för ögat. Du gör dem enkelt med sådant som du alltid har inom räckhåll i köket. 

Fem x färg 

• Skal från rödlök ger en vacker rödbrun färg

• Rödkål ger blå ägg 

• Hallon ger ljusrosa ägg 

• Malen gurkmeja ger gula ägg

• Skal från gul lök ger en gulbrun färg

 

 

Menymall

Menymall

Vill du frångå din ordinarie menymall för en kväll men har varken tid, lust eller ork att skissa ut en ny? Ta det lugnt, vi har gjort jobbet åt dig. 

Ladda ner menymallen här
Vimplar

Vimplar

Sätt färg på festen med våra vimplar. Det finns även mallar som du kan färglägga och redigera själv. Endast fantasin sätter gränsen för din fest! 

Ladda ner vimplarna här
Solfjäder 360

Solfjäder 360

Solfjädrar är ett enkelt pyssel som passar i såväl fönster som påskris, beroende hur stora papper du använder. 

Ladda ner mallen här
Produkter
Recept
Favoriter
Meny