Blinier

Blinier är ryska plättar bakade på bovetemjöl. De äts oftast med smetana, rysk kaviar och hackad rödlök

Ingredienser

Smet:
2 dl Knorr Fraiche 24 %
2 dl mjölk
20 g jäst
2,5 dl bovetemjöl
1,5 dl öl
2 tsk salt
1 msk Milda Professional Matlagningsmargarin
1 äggula
1 äggvita
Milda Flytande Margarin

Förberedelser
1.     Vispa upp äggvita och blanda i resten av ingredienserna. Värm upp en stekpanna.
2.     Stek blinierna på båda sidor i rikligt med olja.
3.     Servera med rom/kaviar, Knorr Fraiche och hackad lök.

 

Hot Dog med rysk touch

Självklart äter man Hot Dogs i Ryssland också. Här skippar man dock räksalladen och väljer istället en surkålsröra.

Ingredienser surkålsröra
200 g surkål
200 dl HELLMANN’S Majonnäs Extra Thick
20 g Knorr Professional Vitlök kryddpuré
Peppar

Förberedelser surkålsröra:
1.     Skölj surkålen och låt den rinna av.
2.     Blanda surkål, kryddpuré och majonnäs. Krydda med peppar.
3.     Låt vila i kyl.

Ingredienser Hot Dog
10 st varmkorvar av valfri sort
10 st korvbröd
Rostad lök
Gräslök

Förberedelser Hot Dog:
1.     Värm korvar och korvbröd.
2.     Toppa med surkålsröra. Dekorera med gräslök och rostad lök. 

Rysk surkålssoppa

Denna rätt brukar kallas för Rysslands okrönta nationalrätt, efter Borstj så klart. Soppan äts både med och utan kött.

Ingredienser
1 dl Milda flytande margarin
150 g gul lök
100 g morot
100 ml körsbärsjuice
100 g rotselleri
300 g surkål
400 g potatis
3 st lagerblad
½ dl vitvinsvinäger
Knorr Fraiche 24 %
2 l vatten
Salt
Socker
Svartpeppar
Hackad persilja

Förberedelser
1.     Strimla grönsakerna och skär potatisen i kuber.
2.     Fräs grönsakerna i 10 minuter. Salta och peppra.
3.     Lägg till potatisen och resten av ingredienserna. Låt koka till potatisen är färdigkokt.
4.     Krydda och dekorera soppan med den hackade persiljan