Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

Att den som arbetar i kök är både kunnig och kreativ bevisar våra besökare och följare gång på gång i våra tävlingar. Tack för alla bidrag! Nedan hittar ni såväl lyckliga vinnare som prisbelönta motiveringar samt rätt svar! Saknar du ditt namn nedan? Håll utkik efter nya tävlingar i vårt flöde!

Stort grattis till Lena Tängerfors som vann en höghastighetsblender från Wilfa värde 2 079 kr. Lena svarade rätt på alla frågor och skrev en trevlig motivering. Så här löd den: 

Vi behöver en ny kraftfull blender för att skapa goda nyttiga drycker!!

Rätt svar på frågorna: 

  1. Notting Hill
  2. När Harry mötte Sally
  3. Sagan om ringen

Stort grattis till Peggy Dicksdotter Hermansson som vann en grönsakssvarv från La Rouet värde 2 700 kr. Peggy svarade rätt på alla frågor och skrev en trevlig hyllning till ärtan. Så här löd den: 

Svenskt protein får både människa och djur, som funkar både till fest och fält och i skur. Min favorit är en torkad ärta naturligtvis, den är toppen för gom, kropp och pris!

Rätt svar på frågorna: 

  1. Belugialins
  2. Sojabönan
  3. Fermenterade sojabönor

Nu är vår andra jultävling avgjord. Den som hade bäst ögonmått var Anna-Karin Englund. I burken låg 265 polkagrisar och Anna-Karin gissade 265 stycken. Dessutom skrev hon en väldigt trevlig hyllning till en julrätt. Så här löd den: 

Mer jansson på julebord det är julens nyckelord. Ty denna rätt kan fylla dom flestas magar även för barnen på min skolan den behagar. Mycket grädde, ansjovis, mjölig potatis och stekt lök, så sprider sig en ljuvlig doft i var kök.

Stort grattis!

Stort grattis till Rosanna Larsson som kammade hem ett gåvokort från Mastercard laddat med 2000 kr. Rosanna svarade rätt på alla frågor och skrev en riktigt härlig hyllning. Så här löd den: 

När smaklökarna mot janssons frestelse styr, väntar sannerligen ett sinnenas äventyr, en gräddig läckerhet för var gom, fylld av genuin smakrikedom!

Rätt svar på frågorna: 

  1. De tre vise männen hade inte med sig timjan till jesusbarnet. 
  2. De danska bryggerierna lanserar traditionsenligt sitt julöl den första fredagen i november. 
  3. Jultomten kallas givetvis Santa Claus i USA.

Grattis Sofia Good – vinnare i Sevan-tävlingen! 

Rätt svar på frågan om vilken rätt som inte hörde hemma i Meze-sammanhang var givetvis prinskorven. Detta visste kocken Sofia Good  som även skrev den bästa motiveringen till varför mellanösternmaten är så härlig: ” Fullt med smak och planetvänlig mat med fokus på grönt.”

Priset blev en välfylld goodiebag från Sevan samt ett fint fat och två skålar från Mateus (värde ca 2000 kr).

 

Grattis Susi Mobeck – vinnare i vårt korv-quiz!

Förutom att Susi Mobeck visste att Kabanossen kommer från Polen, Pusta från Ungern, Boerewors från Sydafrika och Merguez från Algeriet, så skrev hon också den härligaste motiveringen enligt oss. Så här löd den: 

”Älskar starka smaker, älskar smaker och älskar korv. Merguez passar mig och mitt färgstarka liv och leverne!”

Susi kammar därmed hem en trevlig ölprovning tillsammans med en vän (värde ca 1000 kr).