Visste du att iste är med på topp tre-listan över de mest populära törstsläckarna i världen och faktiskt hamnar före både storsäljarna läsk och juice? Nu lanserar vi ett härligt osötat färskbryggt iste från Lipton, speciellt framtaget för caféer, hotell och restauranger. Allt för att du ska kunna utöka ditt dryckesutbud med en ny törstsläckare som dessutom ger lite extra klirr i kassan. 

Bättre än läsk, trendigare än det mesta 

Osötat färskbryggt iste är definitivt en av rådande dryckestrender, vilket inte är så konstigt. Det är både fräschare och hälsosammare än läsk samtidigt som det ändå är tillräckligt smakrikt, gott och läskande för att väcka habegär hos dina gäster. Servera den som den är eller gör härliga, fantasifulla varianter efter eget huvud. Oavsett vilket har du en dryck som passar lika bra till mat som till den klassiska fikan, och inte minst som ett enkelt men festligt alkoholfritt drinkalternativ! 

Placera påsen i en tillbringare

Häll 1 liter vatten i bringaren (minst 91 grader) och låt dra i 5-8 minuter. 

Ta bort tepåsen, addera 2 liter kallt vatten och häll över i en dispenser.

Färksbryggt iste i 3 enkla steg

Blanda 1 liter färskbryggt iste med 2 dl sockerlag (100 g vatten och 100 g socker som får koka ihop), 300 ml kolsyrat vatten, samt ingredienserna enligt nedan.

Sätt en nordisk touch på ditt iste!

Våra isteer från Lipton kommer i smakerna svart och peach, två smaker som med enkelhet kan förflyttas i precis vilken riktning du själv vill. Varför inte prova något av våra fräscha och lite oväntade recept ”Äppeldrömmar” gjord på kardemummakärnor och äppelmust, ”Björnbär och lakrits” med oemotståndlig viol, ”Havtorn och skog” gjord på spännande gransirap, samt Fläderfantasi med lite het ingefära? 

 

Startkitet innehåller 4 x 24 svarta och 4 x 24 peach samt en dispenser och en bryggkanna. Dispensern rymmer 2 gallons (7,4 l) och bryggkannan är märkt upp till 3 liter.

En god dryck med goda marginaler

Iste är inte bara omtyckt och efterfrågat utan har dessutom mycket höga marginaler. En konsument uppskattas vara beredd att betala minst 30 kronor för en iste, medan kostnaden för att brygga en hel liter ligger på 2,90, vilket ger dig en marginal på över 90 %. I rena pengar innebär detta en intäkt på över 25 kr per glas, vilket får sägas vara riktigt bra. 

Lipton iste – enkelt att brygga

00:41

Lipton-folder

Lipton-folder

Ladda ner foldern här

Continue

Title

Bullet Point text