Be någon namnge ett varumärke som de förknippar med te och chansen stor att de skulle svara Lipton. Hedrande absolut, men inte särskilt konstigt efter drygt hundra år i tedrickarnas tjänst. Under årens lopp har Lipton stått bakom flera viktiga förbättringar inom tebranschen. Ett exempel är introduktionen av tepåsar med dubbla kammare 1952 vilken tog smakerna till nya höjder, ett annat är lanseringen av pyramidpåsen 1996. Idag är samtliga påsteer från Lipton Rainforest Alliance-certifierade, något vi givetvis är stolta över, även om det är en självklarhet att det ska vara så. 

 

Te i nästan alla regnbågens färger 

I Liptons sortiment hittar du såväl klassiskt svart te som rött, grönt och örtte. Med våra snygga displaylösningar är det enkelt att låta dina gäster hitta just sin favorit. Klicka här för att se och beställa hela vårt sortiment!

Gå till våra teer.

 

 

Svart te – en älskad klassiker 

Samtliga svarta teer från Lipton kommer från tebusken Camellia Siensis och plockas varsamt för hand innan de fermenteras, skärs och torkas för att slutligen hamna i en välsmakande kopp nära dina gäster. I vårt svarta sortiment hittar du allt mellan riktigt klassiska smaker och mer vågade nyheter. 

Svart te passar lite extra bra ihop med lite kraftigare kakor och krämiga desserter som panna cotta, tiramisu och créme brulée och gifter sig fint med lakrits, kola och karamell. 

Optimal vattentemperatur:  95 grader. 
Låt dra i 2–3 minuter.

 

 

Grönt te – naturlig och uppfriskande

Grönt te kommer precis som svart te också från tebusken Camellia Senensis, men fermenteras inte. Kort efter att tebladen plockats värms de istället upp för att förhindra fermentering, vilket gör att den ursprungliga gröna färgen och naturliga smaken bibehålls. 

Grönt te passar utmärkt ihop med bär, frukt och lättare kakor och desserter som t.ex. hallonmousse.

Optimal vattentemperatur: 75 grader. 
Låt dra i 3–4 minuter.

 

 

Rött te – Sydafrikas röda guld

Rött te är egentligen inget te alls utan kommer från busken Aspalathus linearis som bara går att hitta i Sydafrika. Rött te ingår också i vårt sortiment av örtte, där du kan välja på många olika smaker. Dessa båda ”falska tesorter” har gemensamt att de smakar fantastiskt tillsammans med en läcker chokladbit eller en lite kraftigare chokladmousse.

Optimal vattentemperatur för rött te: 80-90 grader.
Låt dra i 3-5 minuter. 

 

Ladda ner lite inspiration!

Te är en mångsidig råvara som kan användas i många spännande sammanhang. Klicka här om du tycker att Tea Brazil, Green Tea Limonade och en tebaserad Caipirinha, låter frestande. 

 

 

Rainforest Alliance  - för biologisk mångfald och hållbara försörjningsmöjligheter

Våra teer är Rainforest Alliance-certifierade. Rainforrest Allience är en internationell ideell organisation som arbetar för att bevara den biologiska mångfalden och skapa hållbara försörjningsmöjligheter. Till exempel utbildar man bönder och stöttar arbetarnas familjer med skolor och hälsovård.

Continue

Title

Bullet Point text